POPULAR BRITISH FESTIVAL

PANCAKE DAY

(Shrove Tuesday)

   Shrove Tuesday is the day before Lent. On this day pancakes are made and pancake races are held in many places in Britain. The oldest and the most famous is held an Olney. Women run over 415 yards with frying pans and must toss their pancakes at least three times during the race.

Pancakes (ingredients)

 500g. flour;

 a pinch of salt;

 half litre of milk and water, mixed;

 2 eggs;

 1 tablespoon melted butter.

1) Sift the flour and salt into a big bow. 

2) Break in the eggs and whisk them. 

3) Add the milk and water a bit at time. Keep on whisking. 

4) Melt a little butter in a small pan. 

5)Add the melted butter and whisk the mixture until it is small.

6) Leave the batter to stand for an hour.

7) Puor half a cup of batter in the pan.

8) Tilt the pan in all directions until a thin film of batter covers  the base.

9) Cook the pancake until a bubbles appear and the edges turn brown.

10) Then flip it over and cook it the other side.

11) Put the pancake on to a worm plate and sprinkle it with lemon juice and sugar.

HAVE A GOOD TIME!

 

 FESTA POPOLARE BRITANNICA

IL GIORNO DELLA FRITTELLA

(Martedì Grasso)

   Martedì Grasso è il giorno prima della Quaresima. In questo giorno vengono fatte le frittelle e le corse di frittelle sono tenute in molti posti della Gran Bretagna. Il più antico e il più famoso è tenuto a Olney. Le donne corrono per circa 410 metri con le padelle e devono lanciare le loro frittelle almeno3 volte durante la corsa.

Frittelle (ingredienti)

 500 g. farina;

  un pizzico di sale;

  mezzo litro di latte e acqua mescolato;

  2 uova;

  un cucchiaio da tavola di burro fuso.

1) Setacciate la farina e salate una grande ciotola. 

2) Rompete le uova e sbattetele. 

3) Aggiungete il latte e l'acqua un po' per volta e continuate a sbattere. 

4) Sciogliete un po' di burro in un piccolo padellino. 

5) Aggiungete il burro fuso e mescolate il tutto fino a ch'esso sia piccolo. 

6) Lasciate la pasta a riposare per un ora. 

7) Mettete metà tazza di pasta nella padella. 

8) Inclinate la padella in tutte le direzioni fino a quando un sottile strato di pasta compre la base. 

9) Cucinate la frittella fino a quando appaiono le bolle e i margini diventano marroni.

10) Dopo capovolgetela e cucinate l'altro lato.

11) Mettete la frittella in un piatto caldo e cospargetela con succo di limone e zucchero.

BUON DIVERTIMENTO!